Bongart

Algemeen

De familie kent een aantal familieleden die hun stempel op deze regio hebben gedrukt. Zij worden hierbeneden genoemd waarbij hun (vermoedelijke) geboortejaar als sorteervolgorde geldt. Zoals met vele naamgevingen gebeurt, is ook de naam Bongart aan veranderingen onderheving. Deze wordt afwisselend met een d dan wel met een t geschreven. Dit geldt eveneens voor dezelfde letters in de voornamen. De straatnaam (Bongartstraat) wordt met een t geschreven.

Ferdinand Franz Joseph Bongart

Hij is van 1783 tot 1794 vrijheer van Bongart. Op 1 augustus 1789 wordt hij Heer van de Heerlijkheid Terheide en Blijt. Hij zal de laatste zijn die hiermee beleend wordt. Dit, als gevolg van de inval van franse troepen en dus de start van de Franse Heerschappij. Bongart houdt zich dan tevens met de steenkoolwinning bezig. Hij woont in die tijd op kasteel Wijnandsrade, waar hij in 1850 overlijdt.

Johan Hugo von Bongary

Ouders Ouders

onbekend
onbekend

onbekend
onbekend

Bongart X Maria Josina van Hochsteden
0000

Hij wordt op 20 februari 1741 Heer van Terheide en Blijt. Hij is gehuwd met Maria Josina van Hochsteden. Zij is naar alle waarschijnlijkheid een kleindochter van Blanckart, Maria van.

Kwartierstaat:
Maria Josina van Hochsteden
Karel Lotharius Melchior Adolf von Bongart

Ouders Ouders

Bogaert, Ferdinand van
Nesselrode, Maria van

onbekend
onbekend

Bongart X Onbekend
0000

Hij is enige zoon van Bogaert, Ferdinand van en Maria van Nesselrode. Hij wordt op 17 mei 1663 heer van Terheide en Blijt.


Wilhelm III Bongart

Tussen 1615 en 1633 is hij heer van Terheide en Blijt. Hij laat de kapel van Horbach in September 1632 herbouwen.

Wilhelm II Bongart

Ouders Ouders

onbekend
onbekend

onbekend
onbekend

Bongart X Eynatten, Maria van
0000

Hij overlijdt op 18 mei 1615. Tussen 1596 en 1615 is hij heer van Terheide en Blijt. Hij is gehuwd met Maria van Eynatten. Zijn geboortedatum is mogelijk 8 mei van hetzelfde jaar.


Verder