EKPV

Eerste Kerkraadse Postzegelverzamelaars Vereniging.

De vereniging wordt opgericht op 1 januari 1955. De vereniging wordt ook wel de Eerste Kerkraadse Philatelisten Vereniging genoemd en houdt (in ieder geval sinds Januari 1997) maandelijkse bijeenkomsten waar postzegels geruild kunnen worden.

Voorzitter

Speciale acties

Petrus Joseph Dorr

Postzegel.petrus.j.dorr.gif

Op 10 december 1931 wordt Dorr, Peter Joseph, broeder Cesarius, uit Chevremont, afgebeeld op een kinderpostzegel (NVPH 240), de toeslag van anderhalve cent komt ten goede aan het misdeelde kind. Naar aanleiding van de uitgave van deze postzegel vraagt Eerste Kerkraadse Philatelisten Vereniging de straatnamencommissie om een straat te benoemen naar deze Broeder. In eerste instantie wordt toegezegd een straat in zijn geboortewijk Chevremont te benoemen. Later besluit de straatnaamcommissie een straat in de buurt van de Schoolstraat te benoemen, in verband met zijn beroep, leraar. De straat wordt Petrus Dorrstraat genoemd.

WMC

Tijdens elk gehouden WMC verkoopt de vereniging 2 soorten enveloppen, zorgt zij er samen met TNT Post voor dat hierop een WMC stempel komt en verkoopt zij speciale WMC postzegels. De startdatum van deze acties is vooralsnog onbekend. De verkoop van WMC postzegels gebeurt tijdens de edities van 1974 en 2009. De Trompetter van 3 juli 2013 vermeldt dat deze WMC actie al vanaf 1951 wordt gehouden. Dit is niet correct, aangezien de vereniging pas in 1955 wordt opgericht. Tijdens het WMC van 2013 worden postzegelvellen (met daarop 10 postzegels) verkocht met afbeeldingen van de Rodahal.

Raadhuis

Sjun kirchroa 01 rolduc.jpg

In 2013 start de vereniging met de uitgifte van een serie postzegels onder de naam Sjun Kirchroa. Op deze zegels wordt een aantal bezienswaardige plekken in Kerkrade weergegeven. Zij doet dit ter ere van het 100 jarig bestaansfeest van het Raadhuis. Het eerste exemplaar wordt op 6 maart aangeboden aan burgemeester Jos Som.

Verder