Hervormde Kapel

Object Info
Objectnaam Hervormde Kapel
Adres Veldkuilstraat
Wijk Bleijerheide
Rijksmonumentnr.
Rijksmonumentcode
Kadasternr. F 3101
Ontwerp Onbekend
Jaar 1953
Verder

De informatie op deze pagina is voor een groot deel afkomstig van Stichting Databank Kerkgebouwen in Limburg. Website: http://www.kerkgebouwen-in-limburg.nl

-


Voormalig houten noodgebouw op L-vormig grondplan. Deze kerk voor de Gemeenschap van Nederlands Hervormden in de wijk Bleijerheide is inmiddels afgebroken.

Bouwgeschiedenis

Ten behoeve van de leden van de Gemeenschap van Nederlands Hervormden in de wijk Bleijerheide wordt vanaf mei 1943 een kerkgelegenheid gecreëerd in een voormalig café aan de Nieuwstraat. In 1953 wordt te Utrecht van de Hervormde wijkverening 'Jaffa' een houten gebouw overgenomen, dat op 6 september van dat jaar als 'Hervormde kapel' in gebruik genomen wordt. Het noodgebouw wordt in 1968 aan de gemeente Kerkrade verkocht.

Exterieur

Het houten gebouw bestaat uit een kerkzaaltje op rechthoekig grondplan waartegen een eveneens rechthoekige lagere aanbouw staat die waarschijnlijk als consistoriekamer functioneert. Op het dak van de kerkzaal staat een dakruitertje. De daken zijn met bitumen bedekt.

Interieur

Over het interieur kan vooralsnog niets worden medegedeeld.