Kitzen, Janine

(Doorverwezen vanaf Janine Kitzen)
Ouders Ouders
 1. Onbekend
 2. Onbekend
 1. Onbekend
 2. Onbekend
Kitzen, Janine X Gerrit Mulderij
0000
 1. Ella Maria (2017 - 0000)
Fb-janinekitzen-janinekitzen-20171204.jpg

Algemeen

Deze Kerkraadse sopraan wordt geboren op 1 maart 1978. Zij krijgt samen met partner Gerrit Mulderij op 6 januari 2017 een dochter, Ella Maria[1]. Onderstaande biografie is afkomstig van haar website: www.janine-kitzen.com en de tekst is daarom geen Publiek Domein. De tekst heeft enkele kleine wijzigingen ondergaan. Op 19 juni 1999 verleent zij medewerking aan de uitvoering van het Kerkraads Open Air Prom Concert.

In 2005 brengt zij de single Only Love uit en in October van dat jaar de CD My Musical Diary uit. In een vooralsnog onbekende periode wordt zij begeleid door Jongstra, Véron.

Biografie

Janine heeft in Juni 2001 met succes haar studie solozang (sopraan), eerste fase, bij Frans Kokkelmans aan het Conservatorium te Maastricht beëindigd. Zij heeft tevens de opleiding van de Operaklas, fase 2 afgesloten. Aan haar wordt het diploma Docerend musicus en Uitvoerend musicus uitgereikt met als cijfer 9 voor het eindexamen zang en toelating tot de tweede fase solozang aan het Conservatorium en voortzetting van de studie in de Operaklas.

Ook heeft zij intensief piano-onderricht gevolgd, met als hobby klassiek ballet en show/musical dans. Tussen september 2001 en mei 2002 studeert zij aan het Brabants Conservatorium te Tilburg voor de opleiding Muziek Theater om zich verder te bekwamen in drama en dans (klassiek ballet, jazz-, tap- en streetdance). De mogelijkheid wordt haar in Tilburg geboden om in meerdere jaargangen de praktijk-vakken te volgen. Ook studeert zij hier nog musicalzang bij Edward Hoepelman. Zij geniet reeds ruime bekendheid vanwege haar optreden als soliste tijdens diverse concerten.

Janine Kitzen
1996

In 1996 vertolkt zij de rol van Bastienne in de concertante uitvoering van de opera Bastien en Bastienne van W.A. Mozart, die wordt uitgevoerd in Maastricht ter gelegenheid van de Nationale Strijkersdag. In 1997 treedt zij een aantal malen op met het Limburgs Barok Consort onder leiding van Louk Maas. Hier vertolkt zij de rol van Lieschen in Schweigt stille, plaudert nicht (Kaffee Kantate) van J.S. Bach. In 1998 neemt zij met succes deel aan het door de Tros T.V. uitgezonden zangconcours Una Voce Particolare. Zij krijgt een eerste prijs in de vorm van een speciale workshop bij de zangeres Marjon Lambriks[2]. Tijdens die workshop geeft zij samen met Marjon een concert in Gersau. In oktober van datzelfde jaar verleent zij op uitnodiging medewerking aan een drietal concerten in Tsjechië. In November 1998 komt haar eerste CD uit, getiteld: Luxus Liebt Robert Stolz. Samen met twee tenoren en een sopraan wordt, vanuit Una Voce Particolare, hiertoe het kwartet Luxus gevormd.

1999

Tussen eind Augustus 1999 en begin Juli 2000 werkt zij mee aan de productie van The Phantom of the Opera van Lloyd Webber in de stadsschouwburg te Antwerpen. In afwisseling met haar dagelijkse vaste rol van Prinses/En-semble, vertolkt zij vaak de hoofdrol (Christine). Van oktober tot en met December 2000 heeft zij de rol van Ida vertolkt in de komische operette Das Pensionat van Franz von Suppe, waarvan de voorstellingen in Maastricht plaatsvinden.

2001

Ter gelegenheid van het Festival Musica Sacra Maastricht 2001, op 21, 22 en 23 September j.l. verleent zij, in samenwerking met Ensemble 1988, haar medewerking aan de concertante uitvoering van de op hedendaagse muziek gebaseerde kameropera Een Job van onze tijd van Wim de Ruiter.

Janine Kitzen
2002

In maart 2002 verleent zij als soliste, begeleid door het Maxemillecorde Ensemble onder leiding van Max Smeets, haar medewerking aan de Broadway Musical Night te Leuven. Vanaf 10 juni t/m 1 september 2002 speelt zij full-time de rol van Kate McGowan in De Musical Titanic van Maury Yeston, geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties in de RAI te Amsterdam. Sinds 10 october 2002 speelt zij de vrouwelijke hoofdrol (1e cast), Christine, in de musical Das Phantom der Oper van Lloyd Webber in het Palladium Theater (SI-Centrum) te Stuttgart, bij Stage Holding Duitsland (Joop van den Ende). Op 1 november 2002 vindt daarvan de première plaats.

2006

Op 10 september 2006 werkt zij mee aan een openluchtconcert in Eygelshoven, georganiseerd door 875 jaar Eygelshoven. Tussen 14 october en 21 october verzorgt zij met Harmonie St. Philomena een aantal optredens in Italië.

2010

Zij speelt de hoofdrol in de open air klassieker: Monschau Klassik. Op 21 augustus zingt zij dan de rol van Zerlina in de opera Don Giovanni van Mozart.

2016 e.v.
Wiesse Sjwaam met Janine Kitzen tijdens het KSO Vasteloavendkonzeët in 2016

Vasteloavendskonzeët in de Rodahal. Op uitnodiging van het Ministerie van Handel en Industrie doet zij in 2017 mee aan de Ghana Expatriate Business Awards[3].

Personalia

 • Geboortedatum: 1 maart 1978
 • Geboorteplaats: Kerkrade (Nederland)
 • Nationaliteit: Nederlands
 • Kleur ogen: Groen-Blauw
 • Kleur haren: Blond
 • Grootte: 1,65 m
 • Stemsoort: Sopraan

Afbeeldingen

Meer afbeeldingen die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden in de categorie: Janine Kitzen


Verder

Referenties

Indien de bron van (delen van) bovenstaande informatie bekend is, is dit hier beneden vermeld.

 1. https://www.facebook.com/gerrit.mulderij dd 6-1-2017
 2. Via Kerkrade dd 20171213 pg 13
 3. Via Kerkrade dd 20171213 pg 13