Som, Jos

Uit KGV
(Doorverwezen vanaf Jos Som)
Ga naar: navigatie, zoeken
Jos Som met Moon Peerboom

Burgemeester van Kerkrade,

Jos Som (12 october 1951, Didam) is vanaf 15 december 2000 als Burgemeester van Kerkrade de opvolger van Wöltgens, M.A.M (Thijs). Hij is tussen 1994 en 2000 Burgemeester van Gulpen. Daarvoor is hij wethouder in Didam.

Algemeen

In 2003 (op 8 februari) ontvangt hij in Kasteel Erenstein de Sjwatse Kater. Hij maakt deel uit (in ieder geval in de periode 2001-2007) van het Burgemeesters (voetbal) elftal van de Leprastichting. Hij is daarin Keeper. Op 17 october 2007 ontvangt hij uit handen van de duitse ambassadeur in Den Haag, Dr. Thomas Läufer, de Duitse onderscheiding Verdienstkreuz am Bande (zie ook: Liste_der_Träger_des_Bundesverdienstkreuzes_am_Bande#S). Vanaf februari 2008 maakt hij deel uit van het Comité van Aanbeveling van de landelijke stichting Tegen Zinloos Geweld (LSTZG).

Bestuur

Op 24 maart 2001 verbiedt hij de aangekondigde betogingen van het comité Kusters-Maicoci (Arnhem, Ultra-rechts), Stichting Werkgroep tegen Facisme en Racisme (Heerlen, Anti-facisten) en de AntiFacistische Actie uit Utrecht. Het besluit wordt in een rechtszaak nietig verklaard en de betogingen gaan door.

Op 9 juni 2010 stemt ruim 1/3 van de Kerkradenaren op de PVV van Geert Wilders. Hij zegt daarover dat dit te danken is aan Wilder's goede manier van communiceren. Met angst voor islamisering heeft dit volgens hem niet te maken.

Portefeuilles

vanaf april 2013
Openbare Orde, Veiliheid en Brandveiligheid, rampenbestrijding, Coördinatie handhaving, Communicatie, PR & Marketing, Eurode en Internationale zaken, Publikeszaken en Dienstverlening, Centrumplan.

Verder

Afbeeldingen

Trivia

Burgemeester te Kerkrade
voorganger Som, Jos opvolging
Wöltgens, M.A.M (Thijs) 2000 - 0000 Geen