KGV:Vandalisme

Met regelmaat wordt de site geplaagd door Vandalen die dan ook stelselmatig geblokkeerd worden. Wanneer het kleine vergrijpen betreft duurt de blokkade een dag of een week, anders langer.

Gebruikers blokkeren

Het blokkeren van gebruikers (die zich dus hebben aangemeld) kan pas vanaf mediawiki versie 1.63. Vanaf begin mei 2006 wordt de mogelijkheid onderzocht om software te installeren om bepaalde gebruikers niet de mogelijkheid te geven zich in te loggen. Vanaf 14 mei 2006 wordt deze methode dan ook toegepast. Nadat in eerste instantie een gebruiker werd geblokkeerd die zich steeds opnieuw aanmeldde met een getal dat met 114 begon, logde deze gebruiker zich later in met een account dat met 82 begon. Hierop zijn alle useraccounts afgesloten die met een getal beginnen. Bestaande gebruikers hebben hier geen last van. Maar nieuwe gebruikers kunnen geen naam aanmaken die met een getal begint.

Het muteren van gegevens op basis van een anoniem (wat heet?) ip-adres is sinds 14 februari 2007 niet meer mogelijk. Wanneer je dingen wilt wijzigen zul je je net als deze mensen moeten aanmelden. Dat is heel eenvoudig en is zo gebeurd.

Spam Blacklist

Op 24 augustus 2006 wordt de Wiki Spam Blacklist ge-installeerd. Met deze maatregel wordt het mogelijk gemaakt dat bepaalde links naar externe pagina's al bij het editen verhinderd worden. De door ons geblokkeerde domeinen zijn te vinden op KGV:SpamBlacklist.