Meijs, Joost

zanger,

Een van de voormannen van Ummer d'r Neaver.

Levensloop

Hij studeert in 1992 af als docerend musicus aan het Conservatorium te Maastricht. In 1993 voltooit hij daar de muziekdramatische opleiding. Hij werkt mee aan diverse opera's, zowel als koorlid als solist, met als hoogtepunt de opera-uitvoeringen Andrea Chenier en La Traviata met Placido Domingo in Versailles. Hij maakt in 1993 deel uit van de mammoetcast van "The Phantom of the Opera" te Scheveningen. Vanaf 1994 tot 1998 is hij verbonden aan het Aalto Theater te Essen (Dld). Op 19 juni 1999 verleent hij medewerking aan de uitvoering van het Kerkraads Open Air Prom Concert.

Meijs zingt nu op free-lance basis en is vanaf november 2003 tot juni 2005 werkzaam bij TV Limburg als key-accountmanager. In Juni 2005 volgt Meijs, Rob van Leendert (voormalig hoofd verkoop Heineken) op bij TV Limburg als hoofd verkoop.

Ummer D'r Neaver

In 2004 ontvangt meijs op 21 februari samen met Jo Janssen, Marc Hermans en van de Laarschot, Jo de Sjwatse Kater.

Verder

In een vooralsnog onbekende periode (maar zeker in 1991 en 1992) maakt hij deel uit van Volkstoneel Kerkrade. Hij speelt meer dan 40 voorstellingen bij het Heerlens Streektheater en is tot op een onbekend moment (maar zeker niet meer in 2004) muzikaal leider van Nouveau Visage.

In het najaar van 1997 zingt hij een duet met Beppie Kraft op haar CD Duëtte, Beppie & Vrun. In ditzelfde jaar maakt hij een CD single met daarop de grootste Roda JC-hits (waaronder het clublied: Roda Roda los mer joa), het Limburgs Volkslied en You'll never walk alone.

Hij presenteert met Hermans, Marc in 2007 het Jroeës Kirchröadsj Klonekonkoer. In 2008 verschijnt het door hem gezongen nummer Mie Limburg op de verzamelCD Beste oet 't Limburgse landj 2.