Thomas, Peter

(Doorverwezen vanaf Peter Thomas)
Stolpersteine-20101203-0147.jpg

Politicus,

Hij wordt geboren in 1958. Deze meester in de rechten wordt in 2002 wethouder van de gemeente. Op 15 october 2005 wordt het gerenoveerde Maria Gorettiplein mede door hem heropend, en op 3 december 2010 de eerste twee Stolpersteine. Wanneer hij in 2010 opnieuw wethouder voor de partij CDA wordt, krijgt hij de portefeuille: Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Economische zaken, Toerisme, Cultuur, Parkstad Limburg, Wijkwethouder West.

Naar aanleiding van de promotie van Harmonie St. Pancratius naar de eerste divisie stelt hij incorrect, bij de overhandiging van een replica van D'r Joep aan de vereniging, dat het beeld staat voor hard werken en met beide benen op de grond staan. Op 30 september 2015 wordt hij Lid in de Orde van Oranje-Nassau bij zijn vertrek uit de Kerkraadse gemeenteraad. Hij ontvangt op dat moment ook de Gouden Erepenning van de Gemeente. Peter wordt wethouder in de Gemeente Voerendaal. In 2011 ontvangt hij de Joode Sjteer.

Functies

Portefeuilles

vanaf april 2013
Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Economische zaken en toerisme, Cultuur, Parkstad Limburg, Wijkwethouder Kerkrade-West, Loco-Burgemeeester.

Referenties

Indien de bron van (delen van) bovenstaande informatie bekend is, is dit hier beneden vermeld.