D'r Pool (zwembad)

(Doorverwezen vanaf Recreatiecentrum D’r Pool)
Drpool.2003.01.a.jpg
1972

Zwembad in het Centrum aan de Kapellaan uit 1972.

Het is een recreatie-accommodatie met een 50-meter bad, een bowling-centrum en saunabad. De naam van D'r Pool is ontleend aan de toenmalige ronde dorpspoel op de markt in de 19e Eeuw.

exploitatie

Op dezelfde lokatie is sinds 1997 ook de Kerkraadse Openbare Bibliotheek gevestigd. Het zwembad ondergaat in dat jaar een flinke renovatie waarbij door interne ruimte-verschuivingen een efficientere indeling tot stand komt. De exploitatie gebeurt vanaf dat moment door de EML, Exploitatie Maatschappij Limburg. Op Maandag 20 october 1997 wordt de vlag gehesen wanneer het hoogste punt van de verbouwing gerealiseerd wordt.

Vanaf dat jaar wordt elke 5 jaar bekeken of de exploitatie op dezelfde manier voortgezet moet worden. Aan het eind van 2008 doe Adviesbureau Grontmij/Marktplan een voorstel om het sport- en zwembadcomplexs te vervangen door een nieuw centrum in Nulland dat ook een aantal andere complexen moet huisvesten. Het college van B & W legt dit advies naast zich neer en verlengt de exploitatieperiode met 5 jaar.

Directie

Verder