Scoutinggroep St. Willibrord

Scoutinggroep te Bleijerheide,

Na een aantal jaren als verkennersgroep gefunctioneerd te hebben wordt de vereniging op een vooralsnog onbekende datum opgeheven. Vanwege het lidmaatschap van Klinkenberg, Wiel en Ruud Moonen is bekend dat de groep zeker in de periode 1947 - 1977 bestaat. Het is in deze periode dat er een tweetal informatiebladen door de groep worden uitgegeven. Te weten: De pionier (enkele uitgaves vlak na de Tweede Wereldoorlog) en Het raadsvuur. Omdat echter in februari 1955 het 10-jarig jubileumnummer verschijnt is met zekerheid te stellen dat de groep in februari 1945 opgericht wordt, maar dan nog onder de naam: Verkennersgroep St. Willibrordus Bleijerheide. De aanzet tot de oprichting wordt gegeven door de oprichting van de jongensclub Katholieke Actie Jongens, net als scouting geënt op het boekwerk Het Spel van Verkennen van Lord Robert Baden-Powell[1].

Rond 1992 pakt een afsplitsing van Scoutinggroep St. Lambertus de draad weer op onder de oude, originele naam. In eerste instantie is de groep gevestigd in een gebouw op het terrein van Jongenspensionaat Bleijerheide. In 2001 verhuist de groep naar nieuwbouw aan de Voorterstraat, het gebouw van de schutterij aan de Voorterbeemden.

Voorzitter Groep

Groepsbegeleider

Voorzitter Stichting

Verder

Geodata

Scoutinggroepen

Scoutinggroep St. Lambertus - Scoutinggroep St. Willibrord - Scoutinggroep St. Joris - Scoutinggroep St. Hubertus - Verkennersgroep St. Hubertus - Scouting Eygelshoven - Scoutinggroep Gregor Brokamp - Scoutinggroep St. Petrus - Scoutinggroep Indaba - Gidsengroep St. Lidwina - Scoutinggroep Charles de Foucauld - Scoutinggroep St. Jozef - Verkennersgroep St. MauritiusReferenties

Indien de bron van (delen van) bovenstaande informatie bekend is, is dit hier beneden vermeld.

  1. Ooggetuigenverslag uit het Grootouderboek van Hans Klinkenberg