Thomassen, AMP

Burgemeester,

Hij is gedurende de Tweede Wereldoorlog Burgemeester van Kerkrade. Hij volgt Gerardus Hubertus Alphonse Habets op en wordt zelf opgevolgd door Copray, TAAM.

Zijn ambtstermijn start op Vrijdag 17 october 1941 (hij start al eerder op 27 september) en eindigt op 30 juni 1943.

Bezoek Mussert

Op vrijdagmorgen 14 augustus 1942 bezoekt NSB-leider Mussert Kerkrade en Eygelshoven. De vrijdagmarkt wordt er in Kerkrade voor naar de donderdag verschoven. Firma Breedveld & Schröder uit Amsterdam mag voor fl 5.465,73. De geluidsinstallatie leveren, waardoor Mussert op 12 plaatsen in Kerkrade te horen is. De toespraak van Thomassen is niet te horen door technische mankementen. Het is waarschijnlijk dat de geluidsinstallatie door sabotage onklaar is gemaakt. Er is 1 plaat aanwezig met daarop het Wilhelmus en aan de andere kant de Lippe-Detmold mars, waarin de zinsnede voorkomt 'Juliana is de bruid'.... Het Wilhelmus wordt 2 keer gedraaid, tot ongenoegen van Musssert. Hierop laat hij de mikrofoon uitzetten, waarna de toespraak al helemaal niet te volgen is. Aanvankelijk weigert Thomassen de rekening te betalen, de firma weerlegt echter de argumenten.

Het lied 'Juliana is de bruid' wordt in 1936/1937 geschreven door Ferry ter gelegenheid van het huwelijk van Prinses Juliana met prins Bernhard. Het wordt vertolkt door August de Laat, Bob Scholte, De Ramblers, en Lou Bandy. De relatie Lippe-Detmold ligt er in, dat Prins Bernhard (Bernhard Leopold Frederik Everhard Julius Coert Karel Godfried Pieter van Lippe-Biesterfeld) afkomstig is uit het geslacht Lippe-Detmold in Noord-Rijnland-Westfalen (Duitsland).

Burgemeester te Kerkrade
voorganger Thomassen, AMP opvolging
Habets, Gerardus Hubertus Alphonse 1941 - 1943 Copray, TAAM