Uitstralingsprijs

object,

De uitstralingsprijs wordt door Gemeente Kerkrade voor het eerst uitgereikt in 2010. Dit gebeurt dan aan Wiertz Personeelsdiensten. Het bijbehorende beeldje is ontworpen en gemaakt door Stams, Maria.

De kandidaat voor de prijs wordt door een onafhankelijke commissie voorgedragen. De prijs in de vorm van een beeldje is een initiatief van de gemeenteraad van Kerkrade voor personen of organisaties uit Kerkrade, die door hun bijzondere prestatie hebben bijgedragen aan de uitstraling en aantrekkingskracht van de stad. De uiteindelijke benoeming gebeurt door de fratievoorzitters van de Politieke Partijen. De uitreiking gebeurt door Burgemeester Jos Som. De samenstelling van de commissie is vooralsnog onbekend.

? Jaar Wie Info
2017 Qeske [1]Motivatie: Qeske geeft jongeren hun zelfbewustzijn terug en stimuleert hen een voortrekkerrol te pakken op ondernemend en/of wetenschappelijk gebied.[2]
2015 D'r Kloon[3] Op 8 mei. Van de gemeentelijke website: D'r Kloon is hét symbool van de Kirchröadsjer vasteloavend, die veel Kerkraadse kinderen met de paplepel krijgen ingegoten en met zijn prachtige zittingen en optochten een volksfeest ten top is. Het is een feest van saamhorigheid. Iedereen raakt er op de een of andere manier bij betrokken. Het is ook een feest met een onmetelijke uitstraling voor de stad. Een van de hoogtepunten van carnaval in Kerkrade is het KloneKonkoer, dat liefhebbers van ver buiten de gemeentegrenzen aantrekt. Kiezen voor een symbool maakt de uitreiking van de Uitstralingsprijs lastig. Om die reden is ervoor gekozen de prijs in het bijzijn van alle carnavalsprinsen en de grote Kerkraadse carnavalsverenigingen te overhandigen aan stadsprins Chris I.
2014 Hessel Meijer 13 juni[4]. Hessel is verbonden aan projectontwikkelaar Wyckerveste daarmee aan de Leisure Dome, het PSL en de renovatie van de LTS aan het Old Hickoryplein.
2014 Paul Meijer en Alain Dortants medio april. Paul en Alain organiseren Castle of love en sinds 2014 Tentival
2013 DMS Group
2012 Discovery Center Continium Uitreiking: Gemeentehuis op 27 april
2011 Euriade Uitreiking: Gemeentehuis op 25 maart
2010 Wiertz Personeelsdiensten

Referenties

Indien de bron van (delen van) bovenstaande informatie bekend is, is dit hier beneden vermeld.