Balla Zietsóng

Versie door Ruud habets (overleg | bijdragen) op 12 apr 2011 om 17:01 (Edities)
Voorkant affiche

Alternatieve Carnavalszitting.

Algemeen

De zitting wordt voor het eerst gehouden op 7 februari 2004 in het Gemeenschapshuis Heilust. Initiatiefnemer is Moon Peerboom, Van de Weijer, Loek, Wiel Dederen, Walter Bisscheroux en Tjeu Sauren. In 2010 wordt de laatste editie georganiseerd.

Edities

? Jaar Datum Info
2004 7 februari De zitting wordt muzikaal ondersteund door de Balla Balla Band (Borderline) en LKP. Een van de optredende artiesten is Wouters, Wim. De lokatie is Gemeenschapshuis Heilust.
2006 11 februari
2006
In de aanloop naar de uitvoering wordt tijdens een speciale Couleur Locale in het stadspark tijdens het WMC 2005 een fotobord onthuld. Dit bord met diverse Kerkraadse onderwerpen er op geschilderd is ontworpen en gemaakt door Walter Bisscheroux en staat tijdens het WMC in de Niersprinkstraat ter hoogte van de Etos. Alle kaarten worden tijdens een ludieke activiteit in 20 minuten verkocht. De muzikale ondersteuning is wederom van [Borderline]] en LKP. De lokatie is Gemeenschapshuis Heilust. Tijdens de zitting presenteert het Dieter Thomas Heck ensemble een alternatieve versie van het Kerkraadse volkslied: Os Kirchroa.
2008 18 januari Deze editie vindt plaats in het Sjtaaterhoes aan de Schaesbergerstraat. De voorverkoop vindt plaats op 30 december 2007. De muzikale ondersteuning is nu van 't Jód tsimmer en LKP.
2010 6 februari De zietsóng wordt nu voor de vierde keer gehouden. Ook deze editie vindt plaats in het Sjtaaterhoes. Huisbands zijn wederom 't Jód tsimmer en LKP. De voorverkoop vindt plaats op 3 januari 2010.