Cornelissen, Marc: verschil tussen versies

k (uk - nl)
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:Fb-hanshirsch-marccornelissen-20150513.jpg|thumb]]
 
[[Bestand:Fb-hanshirsch-marccornelissen-20150513.jpg|thumb]]
Hij wordt geboren in [[Chevremont]] in [[1968]] en overlijdt in Canada op [[29 april]] [[2015]]. Hi is gehuwd met Marijke Cornelissen enn zij hebbn één dochter, Jill.
+
Poolreiziger,
 +
 
 +
Hij wordt geboren in [[Chevremont]] in [[1968]] en overlijdt in Canada op [[29 april]] [[2015]]. Hij is gehuwd met Marijke Cornelissen en zij hebben één dochter, Jill.
  
 
Hij zit op een van de voorlopers van [[Basisschool De Veldblom]]. In [[1997]] geeft hij een lezing in het kader van de kinderboekenweek. Het onderwerp is zijn Noordpool-expeditie die hij in het voorjaar van [[1997]] maakt. Hij start dan op [[12 maart]] vanaf Ward Hunt Island (Canada). Op [[20 mei]] van dat jaar bereikt hij met de andere 4 personen uit het team de geografische noordpool.
 
Hij zit op een van de voorlopers van [[Basisschool De Veldblom]]. In [[1997]] geeft hij een lezing in het kader van de kinderboekenweek. Het onderwerp is zijn Noordpool-expeditie die hij in het voorjaar van [[1997]] maakt. Hij start dan op [[12 maart]] vanaf Ward Hunt Island (Canada). Op [[20 mei]] van dat jaar bereikt hij met de andere 4 personen uit het team de geografische noordpool.
  
Ook onderneemt hij Himalaya expedities. In het najaar van [[2000]] onderneemt hij met Wilco van Rooijen een expeditie naar de Zuidpool. Zij zijn daarmee de enige 2 nederlanders die op beide polen zijn geweest. Hij vertelt daarover als hij te gast is bij [[Loui's Rungde]] op [[26 october]] [[2001]]. 10 Jaar later, in begin [[mei]] [[2011]], begeleidt hij kroonprins Willem Alexander en een aantal vertegenwoordigers uit de wetenschap- en het bedrijfsleven bij een expeditie door Groenland. Dit, op initiatief van het Wereld Natuur Fonds.
+
Ook onderneemt hij Himalaya expedities. In het najaar van [[2000]] onderneemt hij met Wilco van Rooijen een expeditie naar de Zuidpool. Zij zijn daarmee de enige 2 Nederlanders die op beide polen zijn geweest. Hij vertelt daarover als hij te gast is bij [[Loui's Rungde]] op [[26 october]] [[2001]]. 10 Jaar later, in begin [[mei]] [[2011]], begeleidt hij kroonprins Willem Alexander en een aantal vertegenwoordigers uit de wetenschap- en het bedrijfsleven bij een expeditie door Groenland. Dit, op initiatief van het Wereld Natuur Fonds.
  
Op [[1 mei]] [[2015]] wordt bekend dat hij, samen met mede-expeditielid Philip de Roo, op [[29 april]] naar alle waarschijnlijkheid is omgekomen in de buurt van Resolute Bay, waar alleen nog hun sleeën zijn aangetroffen. Reddingsdiensten staken na 2 dagen hun zoektocht. Zijn lichaam wordt in hetzelfde gebied gevonden op vrijdag [[8 mei]] [[2015]] waar hij eerder onderkoeld raakte en verdronk.
+
;Laatste reis
 +
Op [[1 mei]] [[2015]] wordt bekend dat hij, samen met mede-expeditielid Philip de Roo, op [[29 april]] is omgekomen in de buurt van Resolute Bay, waar alleen nog hun sleeën zijn aangetroffen. Reddingsdiensten staken na 2 dagen hun zoektocht. Zijn lichaam wordt in hetzelfde gebied gevonden op vrijdag [[8 mei]] [[2015]] waar hij eerder onderkoeld raakte en verdronk. Het lichaam van Philip is anno [[2016]] nog niet gevonden.
  
 
;Oranje-Nassau
 
;Oranje-Nassau
Op [[26 september]] [[2015]] wordt hij posthuum benommd tot Officier in de [[Orde van Oranje-Nassau]]. Dit proces was eerder in gang gezet door mede-reiziger Philip de Roo en Appy Sluis. De uitreiking vindt plaats in {{nl|Den Haag}} in het {{nl|Museon}}
+
Op [[26 september]] [[2015]] wordt hij posthuum benoemd tot Officier in de [[Orde van Oranje-Nassau]]. Dit proces was eerder in gang gezet door mede-reiziger Philip de Roo en Appy Sluis. De uitreiking vindt plaats in {{nl|Den Haag}} in het {{nl|Museon}}.
 +
 
 +
;Dans op het ijs
 +
In [[1996]] maken Jo Dautzenberg en Roger van de Poel een film over zijn reis naar het magnetische noorden. De film wordt getoond tijdens het ''Dutch Mountain Film Festival'' in [[2016]] in het [[Continuum]] Theater.
  
 
[[Categorie:C]]
 
[[Categorie:C]]

Versie van 12 mrt 2016 om 07:46

Fb-hanshirsch-marccornelissen-20150513.jpg

Poolreiziger,

Hij wordt geboren in Chevremont in 1968 en overlijdt in Canada op 29 april 2015. Hij is gehuwd met Marijke Cornelissen en zij hebben één dochter, Jill.

Hij zit op een van de voorlopers van Basisschool De Veldblom. In 1997 geeft hij een lezing in het kader van de kinderboekenweek. Het onderwerp is zijn Noordpool-expeditie die hij in het voorjaar van 1997 maakt. Hij start dan op 12 maart vanaf Ward Hunt Island (Canada). Op 20 mei van dat jaar bereikt hij met de andere 4 personen uit het team de geografische noordpool.

Ook onderneemt hij Himalaya expedities. In het najaar van 2000 onderneemt hij met Wilco van Rooijen een expeditie naar de Zuidpool. Zij zijn daarmee de enige 2 Nederlanders die op beide polen zijn geweest. Hij vertelt daarover als hij te gast is bij Loui's Rungde op 26 october 2001. 10 Jaar later, in begin mei 2011, begeleidt hij kroonprins Willem Alexander en een aantal vertegenwoordigers uit de wetenschap- en het bedrijfsleven bij een expeditie door Groenland. Dit, op initiatief van het Wereld Natuur Fonds.

Laatste reis

Op 1 mei 2015 wordt bekend dat hij, samen met mede-expeditielid Philip de Roo, op 29 april is omgekomen in de buurt van Resolute Bay, waar alleen nog hun sleeën zijn aangetroffen. Reddingsdiensten staken na 2 dagen hun zoektocht. Zijn lichaam wordt in hetzelfde gebied gevonden op vrijdag 8 mei 2015 waar hij eerder onderkoeld raakte en verdronk. Het lichaam van Philip is anno 2016 nog niet gevonden.

Oranje-Nassau

Op 26 september 2015 wordt hij posthuum benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dit proces was eerder in gang gezet door mede-reiziger Philip de Roo en Appy Sluis. De uitreiking vindt plaats in Den Haag in het Museon.

Dans op het ijs

In 1996 maken Jo Dautzenberg en Roger van de Poel een film over zijn reis naar het magnetische noorden. De film wordt getoond tijdens het Dutch Mountain Film Festival in 2016 in het Continuum Theater.