Hoeve Eurender: verschil tussen versies

k (Bot: Adding category H/Book)
 
(9 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 +
[[File:6467cs.2003.05.jpg|thumb]]
 
Dit is een voormalige hoeve te [[Terwinselen]].
 
Dit is een voormalige hoeve te [[Terwinselen]].
  
Deze dankt haar naamgeving naar alle waarschijnlijkheid aan het feit dat in de onmiddellijke nabijheid poelen en/of bronnen te vinden zijn. '''Euren''' is namelijk een vervanging voor bron, opwellen. Oudere vormen van euren zijn: öhren (1706), üren (1756) en uren (1771). Lokaal staat dit gebied lange tijd bekend als 'I jen Uren'. De hoeve staat ook bekend als [[Eurenderhof]].
+
Deze dankt haar naamgeving naar alle waarschijnlijkheid aan het feit dat in de onmiddellijke nabijheid poelen en/of bronnen te vinden zijn. '''Euren''' is namelijk een vervanging voor bron, opwellen. Oudere vormen van euren zijn: Öhren (1706), Üren (1756) en uren (1771). Lokaal staat dit gebied lange tijd bekend als 'I jen Uren'. De hoeve staat ook bekend als [[Eurenderhof]]. Vanaf [[2007]] is het advocatenkantoor Pennino Advocaten in de voormalige hoeve gevestigd.
  
 
De [[Eurenderstraat]] is naar deze hoeve genoemd.
 
De [[Eurenderstraat]] is naar deze hoeve genoemd.
[[category:H]]
 
[[Category:Hoeve]]
 
  
Vanaf 2007 is het advocatenkantoor Pennino Advocaten in de voormalige hoeve gevestigd (hoofdingang Schaesbergerstraat 16)
+
{{hoeves_map}}
 +
 
 +
[[Category:H]]
 +
[[Category:Hoeve|E]]
 +
[[Category:H/Book]]

Huidige versie van 19 feb 2017 om 11:10

6467cs.2003.05.jpg

Dit is een voormalige hoeve te Terwinselen.

Deze dankt haar naamgeving naar alle waarschijnlijkheid aan het feit dat in de onmiddellijke nabijheid poelen en/of bronnen te vinden zijn. Euren is namelijk een vervanging voor bron, opwellen. Oudere vormen van euren zijn: Öhren (1706), Üren (1756) en uren (1771). Lokaal staat dit gebied lange tijd bekend als 'I jen Uren'. De hoeve staat ook bekend als Eurenderhof. Vanaf 2007 is het advocatenkantoor Pennino Advocaten in de voormalige hoeve gevestigd.

De Eurenderstraat is naar deze hoeve genoemd.