Ir. van Dieststraat: verschil tussen versies

k (Bot: Verbeterde Maandnaam schrijfwijze)
 
(8 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
[[Spekholzerheide]],
 
[[Spekholzerheide]],
  
Deze straat verbindt de [[Wenckebachstraat]] met de [[Spekhofstraat]]. De straat is genoemd naar Edmond van Diest. De naamgeving dateert van [[22 october]] [[1967]].
+
Deze straat verbindt de [[Wenckebachstraat]] met de [[Spekhofstraat]]. De straat is genoemd naar Edmond van Diest. De naamgeving dateert van [[22 september]] [[1967]].
  
  
 
== Edmond van Diest ==
 
== Edmond van Diest ==
  
Hij wordt geboren in [[1852]] te Amsterdam en hij overlijdt in [[1919]] te Hautmont (Frankrijk). Reeds vroeg vestigt Ir. van Diest zich te Hautmont, waar hij in [[1878]] trouwt met een bankiersdochter. Hij krijgt te maken met de [[Nederlandse Bergwerkvereniging]], die in [[1883]] failliet wordt verklaard (zie ook: [[Willem-Sophia]]plein). Hij koopt deze [[steenkoolconcessie]] op en weet bij geldschieters belangstelling voor de concessie te wekken, wat in [[1898]] resulteert in de nieuwe N.V. [[Société‚ Anonyme des Charbonnages Nérlandais, Willem et Sophia]]. In [[1902]] haalt deze N.V. de eerste kolen naar boven. Ir. van Diest behoudt een zeer actief aandeel in het beheer van de maatschappij.
+
Hij wordt geboren in [[1852]] te Amsterdam en hij overlijdt in [[1919]] te Hautmont (Frankrijk). Reeds vroeg vestigt Ir. van Diest zich te Hautmont, waar hij in [[1878]] trouwt met een bankiersdochter. Hij krijgt te maken met de [[Nederlandse Bergwerkvereniging]], die in [[1883]] failliet wordt verklaard (zie ook: [[Willem-Sophia]]plein). Hij koopt deze [[steenkoolconcessie]] op en weet bij geldschieters belangstelling voor de concessie te wekken, wat in [[1898]] resulteert in de nieuwe N.V. [[Société Anonyme des Charbonnages Neerlandais, Willem 2]]. In [[1902]] haalt deze N.V. de eerste kolen naar boven. Ir. van Diest behoudt een zeer actief aandeel in het beheer van de maatschappij.
  
[[category:I]]
+
[[Category:I]]
[[category:Straatnamen]]
+
[[Category:Straatnaam]]
 +
[[Category:I/Book]]

Huidige versie van 2 mei 2017 om 15:03

Spekholzerheide,

Deze straat verbindt de Wenckebachstraat met de Spekhofstraat. De straat is genoemd naar Edmond van Diest. De naamgeving dateert van 22 september 1967.


Edmond van Diest

Hij wordt geboren in 1852 te Amsterdam en hij overlijdt in 1919 te Hautmont (Frankrijk). Reeds vroeg vestigt Ir. van Diest zich te Hautmont, waar hij in 1878 trouwt met een bankiersdochter. Hij krijgt te maken met de Nederlandse Bergwerkvereniging, die in 1883 failliet wordt verklaard (zie ook: Willem-Sophiaplein). Hij koopt deze steenkoolconcessie op en weet bij geldschieters belangstelling voor de concessie te wekken, wat in 1898 resulteert in de nieuwe N.V. Société Anonyme des Charbonnages Neerlandais, Willem 2. In 1902 haalt deze N.V. de eerste kolen naar boven. Ir. van Diest behoudt een zeer actief aandeel in het beheer van de maatschappij.