KGV:Persoonlijke Ervaringen

Versie door Kgv (overleg | bijdragen) op 4 nov 2016 om 15:27 (4 revisions imported)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Bent u al een tijdje 'In Den vreemde' en kijkt u met plezier terug op uw tijd in Kerkrade,laat dan hier uw verhaal achter.


Tiny Jeha over Nico Ploum en Kerkrade

Nico Ploum, wie kent hem niet?

Roffe noa de Hemet, dat slaat op mij persoonlijk, zo voel ik het. Als Kirchroadsjer meadsje ben ik naar Groningen vertrokken en woon nu al bijna 30 jaar in Vlaardingen. Wat mis ik de Hemet.

In de jaren 60 was ik een beetje bekend als Tiny Jeha en stond met mijn gitaar op de planken. Muziek zat in mijn bloed en ook in mijn familie zoals mijn oom, wijlen Jo Jeha de sterren van de hemel zong bij de Roda-zangers. Mijn andere oom, Wiel Jeha, was kastelein van cafe d'r Sjlaagboom en trok regelmatig "d'r monneka!"

"Oh, wat mis ik de Hemet."

Nico Ploum, ik bewonderde hem. Zijn teksten en liederen, je kunt ze boven de Moerdijk niet vinden. Nico Ploum is Kirchroa en zal in mijn hart altijd Kirchroa blijven!

"Oh, wat mis ik de Hemet."

Miene pap, d'r Frans, was koelpiet en zong de liederen van Nico Ploum uit volle borst en wij kinderen groeiden op met Nico Ploum. Hier in Vlaardingen is geen Nico Ploum, nog niet eens iemand die in zijn schaduw kan staan omtrent zijn gevatte Kirchroadsjer teksten,dat werkt heimwee in de hand.

"Oh, wat mis ik de Hemet."

Gelukkig kom ik vaak naar Kirchroa, met name in de karnavalstijd, zodat ik kan genieten van de honder in der sjtaal enz. Ik zal Nico-Kirchroa-Ploum nooit vergeten en al woon ik hier in Vlaardingen prima, mijn hart zal altijd Roffe noa de Hemet!

Nico, in der hemmel sjudde vuur os ee op de lamp!