Kerkraads Fanfare Orkest

Versie door Kgv (overleg | bijdragen) op 17 dec 2018 om 17:35
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Fb-kfo-20151130-martijnbok.jpg

Het orkest ontstaat in 2015 door het geven van een nieuwe naam aan Fanfare St. Barbara Heilust.

Algemeen

Het jongste HAFA-korps van Kerkrade is op 1 october 1949 opgericht[1] als afsplitsing van Koninklijke Harmonie St. Caecilia Spekholzerheide. Mede-prichter is Johan Ploum en Henk van de Ven Senior. Zoals in die tijd gebruikelijk, behoort een parochie, naast een kerkelijk zangkoor, ook een muziekvereniging 'te bezitten'. Aangezien er in Spekholzerheide reeds de genoemde Harmonie is, wordt besloten om op de Heilust een Fanfare op te richten. De eerste dirigent wordt Johan Vinders. Het eerste vaandel wordt gewijd in 1950.

Sinds Augustus 2000 staat die fanfare onder de muzikale leiding van Henk Haan. Op 23 november 2002 is de vereniging voor de eerste keer op bondsconcours gegaan in de ere-afdeling. De deelname is meer dan succesvol, met 86,66 punten wordt onder leiding van Henk Haan een eerste prijs met promotie naar de afdeling Superieur behaald. In 2006 is zij mede-oprichter van SSMK. De originele fanfare is genoemd naar St. Barbara.

Voorzitters

Dirigenten

Barbara Boys

Dit onderdeel van de Fanfare staat sinds 1957 tot een vooralsnog onbekend jaar onder leiding van Lambert Ortmans.

Anselbach Musikanten

De Anselbach Musikanten worden in 1967 opgericht en staan onder leiding van Henk van de Ven jr. De groep is genoemd naar de beek de Ansel.

Verder

Referenties

Indien de bron van (delen van) bovenstaande informatie bekend is, is dit hier beneden vermeld.