Klankstad Kerkrade: verschil tussen versies

Regel 16: Regel 16:
 
|}
 
|}
  
Door chromosoom-mutaties veranderen dahliasoorten met regelmaat van kleur. In [[1957]] muteert deze bloem van [[Klankstad Kerkrade]] naar [[White Kerkrade]]. 10 Jaar later, in [[1967]] verandert de bloem en krijgen de uiteinden van de blaadjes een warme, roze tint. Dit betekent niet dat [[White Kerkrade]] dan niet meer bestaat. Integendeel, De kwekerij West Heddon Nursery Heddon on the Wall wint op de National Dahlia Society London Show in 1969 een prijs met deze bloem. De bloem wordt dan [[Majestic Kerkrade]] genoemd. Meer mutaties volgen. In wisselende samenstelling van IJzer en Anthocyanine veranderen ook de kleuren van de bloem en krijgt ze de namen: [[Pink Kerkrade]], [[Regal Kerkrade]] en [[Lady Kerkrade]].
+
Door chromosoom-mutaties veranderen dahliasoorten met regelmaat van kleur. In [[1957]] muteert deze bloem van [[Klankstad Kerkrade]] naar [[White Kerkrade]]. Door deze naamsverandering wordt tegenwoordig nog de bloem regelmatig aangeduid als '''White Klankstad''' (of, met typefouten, White Klandstad)10 Jaar later, in [[1967]] verandert de bloem en krijgen de uiteinden van de blaadjes een warme, roze tint. Dit betekent niet dat [[White Kerkrade]] dan niet meer bestaat. Integendeel, De kwekerij West Heddon Nursery Heddon on the Wall wint op de National Dahlia Society London Show in 1969 een prijs met deze bloem. De bloem wordt dan [[Majestic Kerkrade]] genoemd. Meer mutaties volgen. In wisselende samenstelling van IJzer en Anthocyanine veranderen ook de kleuren van de bloem en krijgt ze de namen: [[Pink Kerkrade]], [[Regal Kerkrade]] en [[Lady Kerkrade]].
 
<gallery>
 
<gallery>
 
Afbeelding:Dahliaklankstadkerkrade.gif|[[Klankstad Kerkrade]]
 
Afbeelding:Dahliaklankstadkerkrade.gif|[[Klankstad Kerkrade]]

Versie van 20 jul 2006 om 13:57

Deze afbeelding is geen Publiek Domein.

Deze dahliasoort wordt voor de eerste keer uitgegeven in 1956. Naar de Dahlia, bloemenfamilie is de Dahliastraat genoemd. De dahlia wordt als volgt gekenmerkt:

code BB CY
Ontstaansjaar 1954
Grootte BB engeltalige definities
Vorm SC engeltalige definities
Hoogte 3,5 inch (=9 centimeter)
Kleur Wit

Door chromosoom-mutaties veranderen dahliasoorten met regelmaat van kleur. In 1957 muteert deze bloem van Klankstad Kerkrade naar White Kerkrade. Door deze naamsverandering wordt tegenwoordig nog de bloem regelmatig aangeduid als White Klankstad (of, met typefouten, White Klandstad)10 Jaar later, in 1967 verandert de bloem en krijgen de uiteinden van de blaadjes een warme, roze tint. Dit betekent niet dat White Kerkrade dan niet meer bestaat. Integendeel, De kwekerij West Heddon Nursery Heddon on the Wall wint op de National Dahlia Society London Show in 1969 een prijs met deze bloem. De bloem wordt dan Majestic Kerkrade genoemd. Meer mutaties volgen. In wisselende samenstelling van IJzer en Anthocyanine veranderen ook de kleuren van de bloem en krijgt ze de namen: Pink Kerkrade, Regal Kerkrade en Lady Kerkrade.

Verder