Laethof: verschil tussen versies

k (Bot: Adding category L/Book)
 
(22 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Afbeelding:laethof1.jpg|thumb|Laethof]]
+
[[File:20080330-planlaethof-0202.jpg|thumb|[[Plan Laethof]]]]
[[Afbeelding:laethof2.jpg|thumb|Laethof]]
 
__TOC__
 
==Het gebouw==
 
De afbeeldingen dateren van [[Februari]] [[2003]]. Op dit moment wordt het pand (voor een deel) in gebruik genomen door heemkundevereniging [[Eygelshoven door de Eeuwen heen]].
 
===Eigenaren===
 
*[[1751]] - [[0000]] Frans Russel (Tussen [[29 December]] [[1751]] en het einde van de [[19e Eeuw]]). Zijn nazaten nemen het eigendomsrecht verder over na zijn overlijden.
 
*[[0000]] - [[0000]] [[Zevel, Francisca van]]
 
==De Organisatie==
 
Dit is rond [[1600]] een van de manieren om recht te spreken. Het Laethof wordt ook wel leenhof genoemd.
 
;[[Kerkrade]]
 
:Het wordt in [[Kerkrade]] gevormd door de [[abt]] van [[Kloosterrade]] en enkele leenmannen. Zij bespreken de geschillen tussen de [[abt]] en de Laten of Horigen. Voor de burgerlijke rechtspraak is in die tijd de Schepenbank van toepassing.
 
;[[Eygelshoven]]
 
:Wilhelm van Maulde en de heer van Mansart komen op [[6 December]] [[1612]] in bezit van de [[Heerlijkheid]] van [[Eygelshoven]]. In het verleden wordt het Laethof ook wel Tripsenhof genoemd, naar de naam van een van de Heren, van [[Berghe-Trips]].
 
===Stadhouder===
 
Onderstaande personen zijn stadhouder van het [[Laethof]] in [[Eygelshoven]] in de genoemde periode. Wanneer bekend is of zij ook eigenaar zijn of zelfs bewoner zijn van het [[Laethof]], dan staat dit hierboven vermeld bij de eigenaren van het pand Laethof.
 
*[[1528]] - [[1531]] [[Johan van Bockhout]]
 
==De Straat==
 
 
[[De Kom]],
 
[[De Kom]],
  
Dit is een doodlopende straat vanaf de [[Putstraat]].
+
Dit is een doodlopende straat vanaf de [[Putstraat]]. De straat is genoemd naar [[Hoeve Laethof]]. De naamgeving dateert van [[13 juli]] [[1971]].
+
 
[[category:L]]
+
[[Category:L]]
[[category:Object]]
+
[[Category:Straatnaam]]
 +
[[Category:L/Book]]

Huidige versie van 19 feb 2017 om 15:49

De Kom,

Dit is een doodlopende straat vanaf de Putstraat. De straat is genoemd naar Hoeve Laethof. De naamgeving dateert van 13 juli 1971.