Landgraaf: verschil tussen versies

k
k (Bot: Adding category L/Book)
 
(8 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
Grensgemeente, [[buurgemeentes|buurgemeente]] aan de noordkant en noord-oosten over 8,2 km. De gemeente heeft een oppervlakte van 24,61 km². Het aantal inwoners bedraagt in [[1988]], 39.945.
 
Grensgemeente, [[buurgemeentes|buurgemeente]] aan de noordkant en noord-oosten over 8,2 km. De gemeente heeft een oppervlakte van 24,61 km². Het aantal inwoners bedraagt in [[1988]], 39.945.
 
   
 
   
De plaats waar het gemeentehuis ligt is de voormalige gemeente Schaesberg. Beroepsmatig is men in Landgraaf voonamelijk werkzaam in de confectie en chemische industrie. Verder zijn het bezoeken waard: het drafsport-centrum, Snowworld LAndgraaf, de ruïne uit de 16e eeuw en kasteel Strijthagen uit de [[18e Eeuw]]. Landgraaf omvat sinds de Gemeentelijke Herindeling op [[1 Januari]] [[1982]] o.a. Kakert, Rimburg, Schaesberg, Ubach over Worms en Nieuwenhagen.
+
De plaats waar het gemeentehuis ligt is de voormalige gemeente [[Schaesberg]]. Beroepsmatig is men in [[Landgraaf]] voornamelijk werkzaam in de confectie en chemische industrie. Verder zijn het bezoeken waard: het drafsport-centrum, SnowWorld Landgraaf, de ruïne uit de [[16e Eeuw]] en kasteel Strijthagen uit de [[18e Eeuw]]. Landgraaf omvat sinds de Gemeentelijke Herindeling op [[1 januari]] [[1982]] o.a. Kakert, Rimburg, Schaesberg, Ubach over Worms en Nieuwenhagen.
  
[[category:L]]
+
[[Category:L]]
 +
[[Category:Toponiem]]
 +
[[Category:L/Book]]

Huidige versie van 19 feb 2017 om 15:51

Grensgemeente, buurgemeente aan de noordkant en noord-oosten over 8,2 km. De gemeente heeft een oppervlakte van 24,61 km². Het aantal inwoners bedraagt in 1988, 39.945.

De plaats waar het gemeentehuis ligt is de voormalige gemeente Schaesberg. Beroepsmatig is men in Landgraaf voornamelijk werkzaam in de confectie en chemische industrie. Verder zijn het bezoeken waard: het drafsport-centrum, SnowWorld Landgraaf, de ruïne uit de 16e Eeuw en kasteel Strijthagen uit de 18e Eeuw. Landgraaf omvat sinds de Gemeentelijke Herindeling op 1 januari 1982 o.a. Kakert, Rimburg, Schaesberg, Ubach over Worms en Nieuwenhagen.