Mertens, Hardy: verschil tussen versies

 
(2 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Hardy Mertens is een in Kerkrade woonachtige componist en dirigent die meer dan 150 composities heeft geschreven.
+
Hardy (Hendrik Anna Christiaan) Mertens is op [[20 februari]] [[1960]] geboren te Landgraaf / Nieuwenhagen. Op het moment is  deze componist en dirigent woonachtig in de Kerkraadse wijk Terwinselen.
Het Harmonieorkest Kerkrade en de Koninklijke Harmonie St. Philomena Kerkrade zullen op 26 maart [[2020]] in Theater Kerkrade een muzikale ode brengen aan Mertens.
+
 
 +
Hij studeert tussen [[1978]] en [[1984]] muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Utrecht en tegelijkertijd studeert hij HAFA-directie en compositieleer aan het Utrechts conservatorium, waar hij vanaf 1997 zelf hoofdvakdocent HAFA-directie is. Als dirigent was en is hij actief bij verschillende harmonie- en fanfareorkesten in binnen- en buitenland, variërend van bijvoorbeeld Harmonieorkest “Concordia” uit Treebeek tot de Singapore Wind Symphony.
 +
 
 +
In [[1980]] verschijnt zijn boek “Het Verschijnsel Muziek (socio-filosofische beschouwingen over de communicatieve aspecten van muziek) bij De Leymborgh Muziekuitgaven.
 +
 
 +
Mertens schrijft in totaal meer dan 150 composities. Het Harmonieorkest Kerkrade en de Koninklijke Harmonie St. Philomena Kerkrade zullen op [[26 maart]] [[2020]] in Theater Kerkrade een muzikale ode brengen aan Mertens.
 +
 
 +
In [[1985]] wordt Mertens onderscheiden met de zilveren legpenning van de Federatie van Europese Muziek- en Folkloreverenigingen. In [[1989]] is een van zijn composities een verplicht werk tijdens het [[WMC]].
  
  

Huidige versie van 11 feb 2020 om 04:17

Hardy (Hendrik Anna Christiaan) Mertens is op 20 februari 1960 geboren te Landgraaf / Nieuwenhagen. Op het moment is deze componist en dirigent woonachtig in de Kerkraadse wijk Terwinselen.

Hij studeert tussen 1978 en 1984 muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Utrecht en tegelijkertijd studeert hij HAFA-directie en compositieleer aan het Utrechts conservatorium, waar hij vanaf 1997 zelf hoofdvakdocent HAFA-directie is. Als dirigent was en is hij actief bij verschillende harmonie- en fanfareorkesten in binnen- en buitenland, variërend van bijvoorbeeld Harmonieorkest “Concordia” uit Treebeek tot de Singapore Wind Symphony.

In 1980 verschijnt zijn boek “Het Verschijnsel Muziek (socio-filosofische beschouwingen over de communicatieve aspecten van muziek) bij De Leymborgh Muziekuitgaven.

Mertens schrijft in totaal meer dan 150 composities. Het Harmonieorkest Kerkrade en de Koninklijke Harmonie St. Philomena Kerkrade zullen op 26 maart 2020 in Theater Kerkrade een muzikale ode brengen aan Mertens.

In 1985 wordt Mertens onderscheiden met de zilveren legpenning van de Federatie van Europese Muziek- en Folkloreverenigingen. In 1989 is een van zijn composities een verplicht werk tijdens het WMC.