Mingelers, Wiel: verschil tussen versies

 
Regel 1: Regel 1:
In de [[Tweede Wereldoorlog]] is hij actief in het verzet. Hij is dan co-dijkhoofd van de dijk [[Chevremont]]). Wanneer [[Goossen, Theo]] in [[juni]] [[1944]] onderduikt in [[Heerlen]], neemt hij van hem de leiding over van Rayon 5 ([[Kerkrade]] en [[Eygelshoven]]).
+
In de [[Tweede Wereldoorlog]] is hij actief in het verzet. Hij is dan co-dijkhoofd van de dijk [[Chevremont]]) en werkzaam op de [[Domaniale Mijn]]. Wanneer [[Goossen, Theo]] in [[juni]] [[1944]] onderduikt in [[Heerlen]], neemt hij van hem de leiding over van Rayon 5 ([[Kerkrade]] en [[Eygelshoven]]).
 +
 
 +
In het verzet heeft hij de leiding over een aantal bewapende verzetsmensen en zorgt hij voornamelijk voor de doorstroom van joodse vluchtelingen vanuit Waubach, verder. Hij maakt daarbij regelmatig gebruik van de diensten van Café Haagmans in [[Chevremont]] en van een vooralsnog onbekende boer in het [[Hamdal]].
  
 
[[categorie:M]]
 
[[categorie:M]]
 
[[categorie:Personen]]
 
[[categorie:Personen]]

Versie van 30 sep 2006 om 07:40

In de Tweede Wereldoorlog is hij actief in het verzet. Hij is dan co-dijkhoofd van de dijk Chevremont) en werkzaam op de Domaniale Mijn. Wanneer Goossen, Theo in juni 1944 onderduikt in Heerlen, neemt hij van hem de leiding over van Rayon 5 (Kerkrade en Eygelshoven).

In het verzet heeft hij de leiding over een aantal bewapende verzetsmensen en zorgt hij voornamelijk voor de doorstroom van joodse vluchtelingen vanuit Waubach, verder. Hij maakt daarbij regelmatig gebruik van de diensten van Café Haagmans in Chevremont en van een vooralsnog onbekende boer in het Hamdal.