Old Hickoryplein: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
Dit plein in het Centrum van [[Kerkrade]] wordt omgeven door de straten: [[Smedenstraat]], [[Marktstraat]] en [[Meester Absilstraat]]. Het plein is genoemd naar de [[Old Hickory]] divisie van het amerikaanse leger. De originele naamgeving is [[Ambachtsplein]].
+
Dit plein in het Centrum van [[Kerkrade]] wordt omgeven door de straten: [[Smedenstraat]], [[Marktstraat]] en [[Meester Absilstraat]]. De originele naamgeving is [[Ambachtsplein]].
  
 +
;[[25 februari]] [[1945]]
 +
Het plein wordt op [[25 februari]] [[1945]] genoemd naar de [[Old Hickory]] divisie van het amerikaanse leger. De gebeurt op dezelfde datum tijdens een plechtigheid op het plein in aanwezigheid van generaal Leland S. Hobbs, Burgemeester Habets, de officieren van de [[Old Hickory]] divisie en vele inwoners.
 
[[category:O]]
 
[[category:O]]
 
[[category:straatnamen]]
 
[[category:straatnamen]]

Versie van 15 apr 2006 om 07:25

Dit plein in het Centrum van Kerkrade wordt omgeven door de straten: Smedenstraat, Marktstraat en Meester Absilstraat. De originele naamgeving is Ambachtsplein.

25 februari 1945

Het plein wordt op 25 februari 1945 genoemd naar de Old Hickory divisie van het amerikaanse leger. De gebeurt op dezelfde datum tijdens een plechtigheid op het plein in aanwezigheid van generaal Leland S. Hobbs, Burgemeester Habets, de officieren van de Old Hickory divisie en vele inwoners.