Old Hickoryplein: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
 
Dit plein in het Centrum van [[Kerkrade]] wordt omgeven door de straten: [[Smedenstraat]], [[Marktstraat]] en [[Meester Absilstraat]]. De originele naamgeving is [[Ambachtsplein]].
 
Dit plein in het Centrum van [[Kerkrade]] wordt omgeven door de straten: [[Smedenstraat]], [[Marktstraat]] en [[Meester Absilstraat]]. De originele naamgeving is [[Ambachtsplein]].
  
;[[25 februari]] [[1945]]
+
==[[25 februari]] [[1945]]==
Het plein wordt op [[25 februari]] [[1945]] genoemd naar de [[Old Hickory]] divisie van het amerikaanse leger. De gebeurt op dezelfde datum tijdens een plechtigheid op het plein in aanwezigheid van generaal Leland S. Hobbs (overleden in [[1967]]), [[Burgemeester]] [[Habets, Gerardus Hubertus Alphonse]], de officieren van de [[Old Hickory]] divisie en vele inwoners.
+
Het plein wordt op [[25 februari]] [[1945]] genoemd naar de [[Old Hickory]] divisie van het amerikaanse leger. Dit gebeurt op dezelfde datum, tijdens een plechtigheid op het plein in aanwezigheid van generaal Leland S. Hobbs (overleden in [[1967]]), [[Burgemeester]] [[Habets, Gerardus Hubertus Alphonse]], de officieren van de [[Old Hickory]] divisie en vele inwoners. De onthulling vindt plaats om 14:30. De muzikale bijdrage komt van [[Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843 Kerkrade]]. Behalve een oorkonde ontvangt generaal Leland S. Hobbs ook een schilderij van het plein van kunstschilder Nols.
 +
 
 +
==Evenementen==
 +
Steevast is dit plein in gebruik als evenemententerrein. Met regelmatig worden hier [[circus]]sen opgebouwd. Tot in [[2004]] is het plein ook in gebruik als [[kermis]]terrein.
 +
 
 
[[category:O]]
 
[[category:O]]
 
[[category:straatnamen]]
 
[[category:straatnamen]]

Versie van 5 nov 2006 om 10:00

Dit plein in het Centrum van Kerkrade wordt omgeven door de straten: Smedenstraat, Marktstraat en Meester Absilstraat. De originele naamgeving is Ambachtsplein.

25 februari 1945

Het plein wordt op 25 februari 1945 genoemd naar de Old Hickory divisie van het amerikaanse leger. Dit gebeurt op dezelfde datum, tijdens een plechtigheid op het plein in aanwezigheid van generaal Leland S. Hobbs (overleden in 1967), Burgemeester Habets, Gerardus Hubertus Alphonse, de officieren van de Old Hickory divisie en vele inwoners. De onthulling vindt plaats om 14:30. De muzikale bijdrage komt van Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843 Kerkrade. Behalve een oorkonde ontvangt generaal Leland S. Hobbs ook een schilderij van het plein van kunstschilder Nols.

Evenementen

Steevast is dit plein in gebruik als evenemententerrein. Met regelmatig worden hier circussen opgebouwd. Tot in 2004 is het plein ook in gebruik als kermisterrein.