Old Hickoryplein: verschil tussen versies

Regel 1: Regel 1:
Dit plein in het Centrum van [[Kerkrade]] wordt omgeven door de straten: [[Smedenstraat]], [[Marktstraat]] en [[Meester Absilstraat]]. De originele naamgeving is [[Ambachtsplein]]. Tot in [[1919]] wordt gebied, [[Maarveld]] genoemd.
+
Dit plein in het Centrum van [[Kerkrade]] wordt omgeven door de straten: [[Smedenstraat]], [[Marktstraat]] en [[Meester Absilstraat]]. De originele naamgeving is [[Ambachtsplein]]. Tot in [[1919]] wordt gebied, [[Maarveld]] genoemd. De naamgeving dateert van [[7 februari]] [[1945]].
  
 
==[[25 februari]] [[1945]]==
 
==[[25 februari]] [[1945]]==

Versie van 18 mrt 2007 om 10:13

Dit plein in het Centrum van Kerkrade wordt omgeven door de straten: Smedenstraat, Marktstraat en Meester Absilstraat. De originele naamgeving is Ambachtsplein. Tot in 1919 wordt gebied, Maarveld genoemd. De naamgeving dateert van 7 februari 1945.

25 februari 1945

Het plein wordt op 25 februari 1945 genoemd naar de Old Hickory divisie van het amerikaanse leger. Dit gebeurt op dezelfde datum, tijdens een plechtigheid op het plein in aanwezigheid van generaal Leland S. Hobbs (overleden in 1967), Burgemeester Habets, Gerardus Hubertus Alphonse, de officieren van de Old Hickory divisie en vele inwoners. De onthulling vindt plaats om 14:30. De muzikale bijdrage komt van Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843 Kerkrade. Behalve een oorkonde ontvangt generaal Leland S. Hobbs ook een schilderij van het plein van kunstschilder Nols.

Het fotomateriaal van deze plechtigheid is afkomstig van Leonard van de Werff die hiervoor ontheffing heeft gekregen van Sam M. Myers, Luitenant Kolonel van het Amerikaanse leger.

Evenementen

Steevast is dit plein in gebruik als evenemententerrein. Met regelmatig worden hier circussen opgebouwd. Tot in 2004 is het plein ook in gebruik als kermisterrein.