Voetbalvereniging Heilust: verschil tussen versies

k (Bot: Adding category V/Book)
(Prestaties)
 
Regel 5: Regel 5:
 
De nieuwe vereniging heet [[FC Kerkrade-West]].
 
De nieuwe vereniging heet [[FC Kerkrade-West]].
 
==Prestaties==
 
==Prestaties==
 +
 +
In de competitie 1966-1967 speelde RKVV Heilust een  beslissingswedstrijd tegen Vijlen om het kampioenschap in klasse 3B. De wedstrijd werd gespeeld in stadion Kaldeborn  in Heerlen. Voor niet minder dan 10.000 enthousiaste toeschouwers speelde zich een groots spektakel af, met aan het eind van de reglementaire speeltijd en de verlenging een 0-0 uitslag. Een 2e beslissingswedstrijd werd de daarop volgende zondag in hetzelfde stadion gespeeld. Al deze mensen, die in de eerste wedstrijd genoten hadden van een sprankelende, dramatische en aantrekkelijke voetbalshow kwamen ook nu weer naar het stadion. Heilust won met 1-0 en promoveerde naar de 2de klasse.
 +
 
Op Zondag [[3 mei]] [[1998]] verovert het damesteam (trainer Jan Becholtz) de eerste plaats in de 3e klasse A. Zij promoveert daarmee naar de tweede klasse.
 
Op Zondag [[3 mei]] [[1998]] verovert het damesteam (trainer Jan Becholtz) de eerste plaats in de 3e klasse A. Zij promoveert daarmee naar de tweede klasse.
  

Huidige versie van 11 sep 2019 om 21:06

Voetbalvereniging op de Heilust. De volledige naam is RKVV Heilust.

De vereniging wordt opgericht in 1930. In juni 2003 fuseert de vereniging met FC Gracht. De nieuwe vereniging heet FC Kerkrade-West.

Prestaties

In de competitie 1966-1967 speelde RKVV Heilust een beslissingswedstrijd tegen Vijlen om het kampioenschap in klasse 3B. De wedstrijd werd gespeeld in stadion Kaldeborn in Heerlen. Voor niet minder dan 10.000 enthousiaste toeschouwers speelde zich een groots spektakel af, met aan het eind van de reglementaire speeltijd en de verlenging een 0-0 uitslag. Een 2e beslissingswedstrijd werd de daarop volgende zondag in hetzelfde stadion gespeeld. Al deze mensen, die in de eerste wedstrijd genoten hadden van een sprankelende, dramatische en aantrekkelijke voetbalshow kwamen ook nu weer naar het stadion. Heilust won met 1-0 en promoveerde naar de 2de klasse.

Op Zondag 3 mei 1998 verovert het damesteam (trainer Jan Becholtz) de eerste plaats in de 3e klasse A. Zij promoveert daarmee naar de tweede klasse.

Voorzitters