Vriendenclub van Honderd: verschil tussen versies

(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{toc}} Sportvereniging, Deze sponsororganisatie wordt opgericht in 2014 op 18 maart<ref>Via Kerkrade week 7 dd 20180214 voorpagina</ref>. Hoewel zij als w...')
 
Regel 13: Regel 13:
 
==Acties==
 
==Acties==
 
*Met regelmaat doneert zij aan GoedeDoel: Stichting Wensulance.
 
*Met regelmaat doneert zij aan GoedeDoel: Stichting Wensulance.
*In [[2018]] verkoopt zij 100 replica's van een schilderij van Tom Dumoulin (door [[Miriam Vleugels]]). Het schilderij wordt in [[2017]] tijdens de ''Tour de Limbourg'' gemaakt en geschonken aan ''Ridderronde Maastricht''. Daar wordt het per opbod verkocht waarna de nieuwe eigenaar het schilderij schenkt aan de [[vcvh]]. Na het produceren van de replica's wordt ook hier het schilderij per opbod verkocht.
+
*In [[2018]] verkoopt zij 100 replica's van een schilderij van Tom Dumoulin (door [[Miriam Vleugels]]). Het schilderij wordt in [[2017]] tijdens de ''Tour de Limbourg'' gemaakt en geschonken aan ''Ridderronde Maastricht''. Daar wordt het per opbod verkocht waarna de nieuwe eigenaar het schilderij schenkt aan de [[vcvh]]. Na het produceren van de replica's wordt ook hier het schilderij per opbod verkocht.<ref>Via Kerkrade week 7 dd 20180214 voorpagina</ref>
  
 
==Verder==
 
==Verder==

Versie van 18 feb 2018 om 12:27

Sportvereniging,

Deze sponsororganisatie wordt opgericht in 2014 op 18 maart[1]. Hoewel zij als werkgebied geheel Limburg heeft en daarmee buiten het bereik van deze encyclopedie valt, heeft zij een aantal raakvlakken met Kerkrade die opname toestaan. Zo is beschermheer Burgemeester Ralf Krewinkel.

Prijzen

Zij kent jaarlijks een aantal prijzen toe.

Jo Dorscheidt Trofee
Volledig heet de prijs: De Jo Dorscheidt Trofee Vrijwilliger van het jaar. Jo Dorscheidt is mede-oprichter van deze vereniging en zich steeds bewust van het belang van het werk van vrijwilligers voor he twelslagen van evenementen[2].
Herman Kusters Trofee
Een jaarlijkse prijs voor een amateur talent, man of vrouw, uit een tak van de wielersport.
Breman-Geelen Aanmoedigingsprijs
Deze prijs is voor iemand die haar of zijn sport met veel beleving uitoefent ongeacht leeftijd of andere criteria.
Wielergemeente van het jaar
Jaarlijkse oorkonde sinds 2016 voor een gemeente die het wielrennen hoog in het vaandel heeft staan. Eerste uitreiking is dan aan Valkenburg aan de Geul.

Acties

  • Met regelmaat doneert zij aan GoedeDoel: Stichting Wensulance.
  • In 2018 verkoopt zij 100 replica's van een schilderij van Tom Dumoulin (door Miriam Vleugels). Het schilderij wordt in 2017 tijdens de Tour de Limbourg gemaakt en geschonken aan Ridderronde Maastricht. Daar wordt het per opbod verkocht waarna de nieuwe eigenaar het schilderij schenkt aan de vcvh. Na het produceren van de replica's wordt ook hier het schilderij per opbod verkocht.[3]

Verder

Referenties

Indien de bron van (delen van) bovenstaande informatie bekend is, is dit hier beneden vermeld.

  1. Via Kerkrade week 7 dd 20180214 voorpagina
  2. https://www.vcvh.nl/nl/welkom/ dd 20180216
  3. Via Kerkrade week 7 dd 20180214 voorpagina