Willem: verschil tussen versies

(Willem I)
k (Bot: Adding category W/Book)
 
(22 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Diverse onderwerpen zijn verbonden aan deze naam. Het belangrijkste is nog wel de steenkoolmijn  [[Willem-Sophia]]. Informatie over de drie koningen die Willem heten, staat hier beneden vermeldt.
+
Diverse onderwerpen zijn verbonden aan deze naam. Het belangrijkste is nog wel de steenkoolmijn  [[Willem-Sophia]]. Verwijzingen naar informatie over de drie koningen die Willem heten, staan hier beneden vermeld.
  
==Willem I==
+
*Koning [[Willem I]]
Koning van Nederland,
+
*Koning [[Willem II]]
 +
*Koning [[Willem III]]
 +
*Steenkoolmijn [[Willem-Sophia|Willem]]
 +
*[[Handboogvereniging Willem Tell]]
  
Willem wordt op [[30 Maart]] [[1814]] als souverein vorst beëdigd en ingehuldigd. Hij treedt op [[17 Februari]] [[1841]] in het huwelijk met [[Henriette  D'Oultremont de Wegimont]]. Hij wordt geboren op [[24 Augustus]] [[1772]] in Den Haag en hij overlijdt op [[2 December]] [[1843]] te Berlijn.
+
[[Category:W]]
 
+
[[Category:Bestuurder Nederland]]
==Willem II==
+
[[Category:W/Book]]
Hij huwt Anna Paulowna waaruit onder andere [[Willem III]] geboren wordt. Hij bezoekt [[Kerkrade]] op [[16 Juni]] [[1841]]. Hij overlijdt op [[16 Maart]] [[1849]] te Tilburg.
 
 
 
==Willem III==
 
Hij wordt op [[23 November]] [[1890]] geboren uit het huwelijk van Koning [[Willem II]] en Anna  Paulowna. Op [[23 Januari]] [[1854]] geeft hij toestemming tot het oprichten van een Nederlands Meteorologisch Instituut. In [[1839]] huwt hij Sophia Frederika Mathilda von Wurttemberg. Uit dit huwelijk komen drie zonen. In [[1879]] huwt hij Adelheid Emma Wilhelmina Theresia waaruit Koningin  Wilhelmina geboren wordt.
 
 
 
 
 
[[category:W]] [[category:Personen]]
 

Huidige versie van 22 feb 2017 om 20:45

Diverse onderwerpen zijn verbonden aan deze naam. Het belangrijkste is nog wel de steenkoolmijn Willem-Sophia. Verwijzingen naar informatie over de drie koningen die Willem heten, staan hier beneden vermeld.